Shows tagged with Other Dramas

Kutinggalkan Cinta Di Okinawa (2015)

Mengisahkan Alisa (lakonan Hanis Zalikha) mahu mencari ibu kandungnya yang terpisah sekian lama. Pada suatu hari, Alisa nekad menyertai latihan seni mempertahankan diri karate kerana dia diberitahu, ibunya merupakan seorang juara dalam bidang tersebut. Biarpun tinggal bersama bapanya, Amran, namun dia tidak pernah diberitahu mengenai sejarah silam antara bapa dan ibunya. Sehinggalah rahsia tersebut terbongkar sedikit demi sedikit apabila Alisa telah menyelamatkan seorang lelaki bernama Rykal (Sharnaaz Ahmad).

Year started: 2015
Stars: Sharnaaz Ahmad  Hanis Zalikha  Shogen Itokazu  Mimi Lana  Natasha Elyzza  Najua Pramlee  Didie Alias 
Creators: Amor Rizan 

Tersuka Tanpa Sengaja (2015)

Kali pertama mereka bertemu, Farhah dituduh mahu mencalarkan kereta Syed Arif. Tak cukup dengan itu identitinya dicurigai.
Namun,ia menarik perhatian Arif untuk meminta Farhah untuk berlakon menjadi kekasihnya dan dia dilamar atas permintaan ibu Arif. Farhah menolak pada awalnya namun setelah impiannya untuk berkahwin dengan Hakim sepupu yang dicintainya dalam diam musnah,dia menerima lamaran Arif.Kedua-duanya belajar untuk saling menyayangi. Dugaan melanda,apabila Katrina menantu pilihan ayahnya muncul kembali. Cintanya pada Katrina mati setelah Katrina meninggalkannya.Apabila mengetahui kakak tirinya adalah isteri Arif, Katrina cuba memisahkan mereka. Rancangan Katrina berjaya,namun dia tak mampu menewaskan cinta Arif yang mula berputik pada Farhah. Katrina kecewa separuh mati hinggalah dia bertemu dengan Armand kawan Arif

Year started: 2015
Stars: Amar Baharin  Emma Maembong  Amyra Rosli  Hafreez Adam  Yusri Saleh  Nor Azifah Abidin  Adik Mirza Adam  Natasha Elyzza  Kuza  Watie Sadali  Azri Iskandar  Ajeera Rosli  Faye Kusairi 
Creators: Keoi Haji Khalid 

Limitless (2015)

A man gains the ability to use the full extent of his brain's capabilities. A television adaptation of the 2011 film, 'Limitless'.

Year started: 2015
Stars: Jake McDorman  Jennifer Carpenter  Hill Harper  Mary Elizabeth Mastrantonio  Tom Degnan  Michael James Shaw  Ron Rifkin  Colin Salmon  Megan Guinan 
Creators: Craig Sweeny 
IMDB rating: 8

Kifarah Mistik (2015)

Drama Kifarah Mistik karya Heykal Hanifah bakal menggantikan drama Wadi dalam slot Zehra TV3. Setiap episod akan membawa kisah berbeza dan mengandungi pengajaran berguna untuk diteladani. Dibintangi ramai pelakon-pelakon hebat seperti Aqasha, Faezah Elai, Shukri Yahaya, Siti Elizad, Syafiq Kyle, Ahmad Iswazir, dan ramai lagi. Saksikan Kifarah Mistik bermula 16 Oktober ini, ditayangkan setiap hari Jumaat jam 9 malam di TV3.

Year started: 2015
Stars: Siti Elizad Sharifuddin  Syed Aiman  Balkisy Semundur Khan  Risteena Munim  Aqasha  Hairi Safwan  Afzan Abd Rahman  Syafiq Kyle  Munir  Serry Ibrahim  Kamal Ibrahim  Ahmad Iswazir Ismail  Isey Fazlisham  Faezah Elai  Kufridah  Nonny Nadirah 
Creators: Heykal Hanifah 

Keluarga Pontimau (2015)

Rayyan (Dazrin Kamaruddin), seorang penulis novel fiksyen yang baru sahaja berpindah ke sebuah kawasan perumahan untuk memulakan novel fiksyen terbarunya. Rayyan mengalami kesukaran untuk menulis dan mengalami writer’s block. Pada suatu hari, Rayyan sedang minum secawan kopi sambil memerhati tingkah laku jiran-jirannya. Pergaduhan satu keluarga telah menarik perhatiannya. Mula timbul satu idea untuk menggabungkan watak Pontianak dan Harimau Jadian. Pelik tetapi sememangnya Rayyan gemar dengan kelainan yang dapat menjadikan jalan cerita novelnya itu lebih menarik. Lalu Rayyan memulakan penulisan mengenai “Keluarga Pontimau” yang turut menerapkan nilai-nilai murni yang dapat Rayyan perolehi menerusi pemerhatian di kawasan kejirannya itu.

Keluarga Pontimau adalah sebuah keluarga hasil perkahwinan campur Pontianak dan Harimau Jadian. Keluarga ini baru berpindah ke kawasan kejiranan baharu di Saujana Bookit. Eddy (Keith Foo), ketua keluarga merupakan harimau jadian yang memiliki kekuatan luar biasa, berusia 150 tahun dan memakan daging mentah. Memiliki paras rupa yang agak kacak, penuh dengan keyakinan diri tetapi agak malas dan perbuatannya tidak menunjukkan kebijaksanaannya.

Year started: 2015
Stars: Keith Foo  Marsha Milan Londoh  Amelia Henderson  Sean Lje  Yasmin Hani  Isma Daniel  Julia Ziegler  Kismah Johar  Jaslin Puasa  Akhmal Rizal  Jasmine Suraya  Nurul Fatihah Ali  Lee Yvonne  Angelin Tan  Esma Daniel  Dazrin Kamaruddin 
Creators: Khabir Bhatia dan Nurhanisham (Labu)  Ashraff Zain  Sharmaine 

Akulah Balqis (2015)

Mengisahkan tentang kanak-kanak bernama Balqis (Puteri Balqis), yang meneruskan kehidupan tanpa bimbingan kedua orang tua yang lalai dengan tanggungjawab untuk membesarkannya. Gadis seusianya mungkin sedang bermain-main dengan riang tanpa perlu risau memikirkan bagaimana mereka perlu merancang perjalanan untuk meneruskan hidup.

Berlainan dengan Balqis, dia perlu mengorbankan zaman kanak-kanaknya untuk mencorak kehidupannya sendiri, terumbang ambing tanpa bimbingan ibu bapa. Kedua ibu bapanya, Yamin (Aeril Zafrel) dan Seri (Nabila Huda) sibuk mencari pekerjaan setelah syarikat tempat bekerja Yamin jatuh muflis. Seri juga mula bekerja untuk membantu Yamin dan mengabaikan Balqis. Balqis terpaksa berhenti sekolah kerana tiada siapa yang boleh menghantarnya ke sekolah.

Year started: 2015
Stars: Puteri Balqis Azizi  Aeril Zafrel  Nabila Huda  Nazim Othman  Nadia Brian  Puteri Aishah  Nabilah Dally  Fazlina Ahmad Daud  Amai Kamarudin  Anne Abdullah  Mohd Benladin  Balkisyh Semundur Khan  Zulkifli Ismail  Aziza Kazan 
Creators: Pali Yahya  Erma Fatima 

荷爾蒙 Hormones (2013)

Follow the lives of nine Thai secondary school students and their friends as they try to find their way through the ups and downs of adolescence.

Year started: 2013
Stars: Ungsumalynn Sirapatsakmetha  Sirachuch Chienthaworn  Gunn Junhavat 
Creators: Songyos Sugmakanan  Kriangkrai Vachiratamporn 
IMDB rating: 8

How I Met Your Mother (2005)

A father recounts to his children, through a series of flashbacks, the journey he and his four best friends took leading up to him meeting their mother.

Year started: 2005
Stars: Josh Radnor  Jason Segel  Cobie Smulders  Neil Patrick Harris  Alyson Hannigan 
Creators: Carter Bays  Craig Thomas 
IMDB rating: 8.4

Abang Sado Jemur Kain (2015)

Mengisahkan Marzuki (Shah Jaszle), Budin dan Riduan (Cat Farish dan Lan Siro) yang telah membuka tempat penjagaan haiwan. Satu hari, kedai haiwan Marzuki didatangi seorang wanita Cina yang kelihatan sedih mengadu kucingnya mati dan meminta bantuan Marzuki untuk menguburkan kucingnya. Marzuki bersimpati lalu membantu wanita itu.

Pada sebelah malam ketika dalam perjalan ke rumah, Marzuki bertembung dengan sekumpulan pemuda yang sedang membelasah seorang lelaki. Marzuki mengenali lelaki yang dibelasah itu sebagai Idrus lalu membantu menyelamatkanya. Menurut Idrus, budak-budak itu yang memukulnya itu adalah samseng jalanan yang mencuba untuk merompaknya.

Year started: 2015
Stars: Shah Jaszle  Janna Nick  Azlan Mokhtar  Cat Farish  Kartina Aziz  Kay Maria  Fiza Halim  Keena Mentor 
Creators: Nuad Hj.Othman 

How to Get Away with Murder (2014)

A group of ambitious law students and their brilliant criminal defense professor become involved in a twisted murder plot that promises to change the course of their lives.

Year started: 2014
Stars: Viola Davis  Billy Brown  Alfred Enoch  Jack Falahee  Aja Naomi King  Matt McGorry  Karla Souza  Charlie Weber  Liza Weil  Katie Findlay  Conrad Ricamora  Tom Verica 
Creators: Peter Nowalk 
IMDB rating: 8.3

Kau Aku Kita (2015)

Kau, Aku, Kita memperkenalkan dua karakter penting yang berkongsi nama yang sama, Iman Firdaus. Si gadis lebih senang disapa dengan nama Iman (Janna Nick) manakala si jejaka dipanggil ringkas dengan nama Aus (Syarul Ridzwan).

Year started: 2015
Stars: Syarul Ridzwan  Janna Nick  Isey Titan  Adeline Tsen  Hafidz Rashdi 

Tuan Anas Mikael (2015)

Puan Sri Tengku Anansa telah memberikan Tuan Anas Mikael tempoh selama tiga bulan untuk mencari perempuan yang sempurna bagi menolak calon pilihannya, Safra Ariana, cucu Tun Akhiruddin.

Oleh kerana, setelah hampir dua bulan mencari, Tuan Anas Mikael tidak berjumpa, jadi dia merancang untuk menyiapkan Ayu Maisarah, anak tukang cuci rumahnya itu, sesempurna kriteria yang dia mahukan tanpa Ayu Maisarah tahu tujuan sebenarnya dia menjalani semua latihan-latihan yang disediakan. Yang Ayu Maisarah tahu, Tuan Anas Mikael sedang menyiapkan dia sebagai pengurus projek di Krabi.

Year started: 2015
Stars: Aaron Aziz  Zara Zya  Wan Sharmila  Shah Rezza  Raja Ilya  Normah Damanhuri  Emmelia  Sarah Anne  Fazlina Ahmad Daud 
Creators: Raja Ahmad Alauddin 

我要成為超級巨星 I Wanna Be Suptar

《我要成為超級巨星 / 下一站天后》(泰文名:วันหนึ่งจะเป็นซุปตาร์) ,Win曾是巨星但因 Gay 的傳聞而遠離娛樂圈多年,就當悄悄買房準備過新生活的同時,遇上了 Wannueng 想成為明星,但她的父母為了打消她當明星的夢,卻把房子賣了逼她回國外居住,Wannueng 卻還是任性依然回到原來的家,也就是 Win 買的新房,Wannueng 想盡辦法想和 Win 住在了一起。但兩人同住在一個屋簷下,歡喜冤家狹路相逢,於是展開了一段啼笑皆非的愛情故事就此展開 ......

Year started: 2015
Stars: Push  Ramita Mahapreukpong  Tao Sattaphong  Woonsen Virithipa  Setthapong Phiangphor 

Alaa Bib (2015)

Bibah termenung pandang syiling rumah sambil dengar leteran ibunya tentang keputusan SPM nya yang teruk giler. Tapi bagi Bibah yang suka ambil mudah semua perkara, keputusan teruk dalam periksa bukan berakhirnya duniani. Banyak lagi orang yang gagal SPM tapi boleh kaya raya, kata Bibah. Tapi ibunya langsung tak percaya Bibah akan jadi salah sorang daripada manusia yang kaya raya itu. Tak ada usaha, tak akan boleh jadi kaya kata ibunya. Sementara itu Lokman dapat kenaikan gaji.

Year started: 2015
Stars: Nur Risteena Munim  Atikah Suhaime  Iqram Dinzly  Ammar  Ikhlas Jalil  Syafiq kyle 
Creators: Along Kamaludin  Alina Din 

一吻定情(泰版) Kiss Me Thai

Kiss Me (รักล้นใจนายแกล้งจุ๊บ Rak log jai nai klaeng joob) is the sixth drama adaptation of the manga series Itazura na Kiss written by Kaoru Tada. The drama starred Sucharat Manaying as Taliw and Pirath Nitipaisalkul as Tenten.
Taliw is a cute, lively yet clumsy girl who has a crush on a popular genius, Tenten, a new student with an IQ of 200. Tenten has just returned from Japan with his family. How will Taliw deal with her feelings towards Tenten? Sometimes, he treats her kindly and cares about her; and other times he teases and embarrasses her in front of all their peers. Is it Taliw's good luck or bad luck that their parents are close friends? Is it good luck or bad luck that Taliw's house was destroyed leaving her forced to move in with Tenten? Taliw only has feelings for Tenten but her good friend King fell for her and is trying his best to take her heart. Taliw also has a love-rival, Namkang, a girl who is taller, more beautiful, and brighter than her. Namkang seems to be the perfect person for Tenten. What Taliw will do with this situation?

Year started: 2015
Stars: Sucharat Manaying  Pirath Nitipaisalkul  Setthapong Phiangphor  Suthada Jongjaiphar  Paveena Rojjindangam  Varot Makeduagkaeo  Pim Bubear  Techin Chayuti  Pimpat Vajrasevee  Yukung Watanabe  Shinaradee Anupongpichart  Puttipong Promasakha Na Sakoinakorn  Inthiporn Yuenyong  Jirawat Vachirasarunpatra  Mookmada Rojanatanaboon  Putthipong Sriwat  Suchao Pongwilai 
Creators: Saratsawadee Wongsomphet  Ananda Everingham  Napassarin Prompila  Wattana Weerayawattana 

Suits (2011)

On the run from a drug deal gone bad, Mike Ross, a brilliant college-dropout, finds himself a job working with Harvey Specter, one of New York City's best lawyers.

Year started: 2011
Stars: Patrick J. Adams  Rick Hoffman  Sarah Rafferty  Gabriel Macht  Meghan Markle  Gina Torres 
Creators: Aaron Korsh 
IMDB rating: 8.7

The Walking Dead (2010)

Sheriff Deputy Rick Grimes leads a group of survivors in a world overrun by zombies.

Year started: 2010
Stars: Andrew Lincoln  Chandler Riggs  Norman Reedus  Melissa McBride  Lauren Cohan  Steven Yeun  Danai Gurira  Sonequa Martin-Green  Emily Kinney  Alanna Masterson  Scott Wilson  Michael Cudlitz  Josh McDermitt  Christian Serratos  Sarah Wayne Callies  Laurie Holden 
Creators: Frank Darabont 
IMDB rating: 8.6

Satisfaction (2014)

A husband begins tracking his wife's extra-marital affair with a male escort.

Year started: 2014
Stars: Matt Passmore  Stephanie Szostak  Blair Redford  Katherine LaNasa  Michelle DeShon  Brittany S. Hall  Spencer Garrett  Deanna Russo  Tzi Ma 
Creators: Sean Jablonski 
IMDB rating: 7.3

Jessica Jones (2015)

A former super-hero decides to reboot her life by becoming a private investigator.

Year started: 2015
Stars: Krysten Ritter  Rachael Taylor  Eka Darville  David Tennant  Carrie-Anne Moss  Wil Traval  Susie Abromeit  Mike Colter  Erin Moriarty  Robin Weigert 
Creators: Melissa Rosenberg 
IMDB rating: 8.8